Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Villanyszámla

betax 2009.10.29. 23:50

Körülbelül 200 kg széndioxiddal kevesebb. Ezt jelenti éves szinten az, hogy havi 40 kWh-val kevesebbet fogyasztottunk az elmúlt egy éves átalányszámítási időszakban, mint az előzőben. Ez egyébként havonta 1830, évente 22 ezer forint megtakarítást is eredményez.

Írhatnám, hogy hála a stand-by készülékek lelövésének, a tavasszal tönkrement mosógépünk energiatakarékosra való cserélésének, megemlékezhetnék a számítógépekről, amiket beállítottunk, hogy 10 perc inaktivitás után függesszék fel működésüket, vagy akár "felelőssé tehetném" a további két izzót amit idén csövesre cseréltünk... (hosszú évek óta már entak izzók vannak a fontos helyeken a lakásban).

De az igazság az, hogy az előző bázisévhez képest egy igazán számottevő, komoly változás történt lakásunk energiagazdálkodásában. Már csak hárman vagyunk. Nem főzünk annyit, a TV-ből sem szól már a Mcload lányai délutánonként és az varrógépet sincs már ki használja...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr161485588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása