Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Stargate Universe

betax 2009.11.15. 13:46

A közeljövőben előfordulhat, hogy egy-két bejegyzés erejéig könyvekről, filmekről, sorozatokról fogok írni. Leginkább könyvekről szeretnék, de per pillanat agyam pihentetésére két egyetemi tanulnivaló között bárgyú filmsorozatokat (is) nézek. Most egy ilyen, az előzőekhez képest elég komolytalan bejegyzés következik...

A Csillagkapu sorozat a maga 10 évadjával és 214 epizódjával a leghosszabb sci-fi sorozat, amit valaha forgattak (nyílván, a Star Trek univerzum ennél sokkal nagyobb - ám az több külön álló un. spin-off sorozatból áll, míg az SG-1 önmagában 10 évados). Jó hat évvel ezelőtt mutatták be a sorozat készítői - (még az SG-1-gyel párhuzamosan futtatva) az Atlantisz című melléksorozatot, amit már akkor is kétségekkel fogadott a rajongó közönség, ám hamar megszerette a Pegazus galaxis felfedezőit. Most ősszel egy új melléksorozatot mutattak be az Egyesült Államokban Univerzum címmel. Az új spin-offról évek óta terjedtek híresztelések, amelyek elég gyanakvóvá tettek engem is.

Az egyik például így szólt: "a legújabb információk szerint az etnikai sokrétűséget a nemi identitás változatosságával is bővíteni fogják, ezzel is növelve a meleg karakterek számát a főműsoridős sorozatokban..." (forrás: sg.hu) Aki ismer, talán tudja, hogy elég elfogadó ember vagyok, de amikor először olvastam, hogy kedvenc sorozatom utódjának készítésekor ilyen szempontokat is figyelembe vesznek, eléggé meghökkentem. Aztán jöttek a hírek: fiatal karakterek, szerelmi szálak, és mire ősz lett, s odajutottam, hogy leüljek megnézni a részeket, az előzetesek már mindenre felkészítettek.

"A kocka és a pernahajder" - forrás kepek.csillagkapu.hu

A főszereplők között például találhatunk egy MIT-ről (igen neves amerikai műegyetem) kibukott kockasrácot, egy huszonéves "szenátorlánya" babát és egy tisztképző akadémiát épp elvégzett fiatal hadnagysrácot, aki már a sorozat 15. percében egy tengerészgyalogosnővel kefél, aztán a kavarodás közepette szerelmes lesz az előbbi cicababába. Ja, igen, és ha ez nem lenne elég a karakteréhez,  a Földön már teherbeejtett egy 16 éves kislányt, ezért válaszotta a légierőt az egyház helyett. Egyébként egy nagyon ájtatos, hívő ember, csak "gyenge". Rajtuk kívül megismerhetünk még egy tucat másik szerencsétlent, minden karakternek "lelki háttere" van, és állítólag ez teszi a sorozatot fiatalossá, dinamikussá, újjá. Néha olyan híg, mint a Dawson és a haverok, de  igyekeznek kemény sci-finek álcázni, így a hetedik részre beficcen néhány emberi agyat zabáló rovar. Az egyetlen karakter, akiben  igazi fantázia van, egy szociopata tengerészgyalogos, egy igazi, vérbeli bőrnyakú (szleng a tgy-kre), akinek  tényleg a karabélya az élete (lásd: Tengerészgyalogosok "Hiszek egy"-e). A sorozatban ez a pszihiátriai eset testesíti meg az egyetelen jelét a komolyságnak.

Jelentem, tegnap mutatták be a sorozat hetedik részét, de még nem derült ki senkiről, hogy meleg. Ugyan minden második részben kefél valaki a szereplők közül, de erre még nem került sor, talán majd a jövő héten... Minden esettre a Stargate Universe egy tizedik évados Csillagkapu részt, illetve annak egyik jelenetét juttatja eszembe. A 200 c. epizódban (ami tényleg a kétszázadik) azzal humorizálnak, milyen lenne az SG1 fiatalosan. Nos, kicsit sarkítva ugyan, de egész szép kritikát gyakoroltak  a három évvel később bemutatott SGU-ra.

A fenti sorokkal persze nagyon lehúztam az Univerzumot, kicsit túlzóan is. Ettől függetlenül a kíváncsiságom rávett arra, hogy hétről-hétre várjam az új epizódokat, hiszen ahogy "kedves évfolyamtársam és barátom" mondta, a szar Csillagkapu is jobb a semminél.

Stargate Universe előzetes a Youtubeon - katt.

 

 

Címkék: stargate universe sg u

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr61526679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2009.11.17. 01:25:26

A nap felé sodródás közben, az IOA-s csaj tett egy megjegyzést, amiből kiderül, hogy valószínűleg meleg:).
Rush még elég jó karakter, bár tudom, hogy te elfogult vagy a katonák iránt. Tényleg kicsit sok a nyál, és az egyéb testnedvek, de még messze van attól, hogy szar Csillagkapu legyen.

betax 2009.11.22. 13:14:46

Jójó, igazad van, azért Rush meg TJ is komolyabb karakter. Hm, viszont most a kilencedik részben megvolt a leszbikus szexjelenet. Jó, részletekbe nem mentek. o,0
süti beállítások módosítása