Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Társadalmi összefogás katasztrófák idején

betax 2015.01.05. 21:02

Azt hiszem februárban cikket írok.

"Kiváló, remek munka, amelynek egészén érződik, hogy a szerző messzemenőkig elkötelezett és lelkesedik a téma iránt. Módszertani szempontból a dolgozat kellőképpen megalapozott, stílusa gördülékeny és olvasmányos, ugyanakkor szakszerű. Széleskörű irodalmi áttekintésen alapszik, a források kezelése a szabványoknak megfelelő. Néhol kisebb szerkesztési és/vagy fogalmazási hiba vehető észre, amelyek azonban szinte egyáltalán nem csökkentik a dolgozat értékét. Például a 6. oldalon a H5 hipotézis nem tökéletesen egyértelmű, hogy a vállalati adományok összességükben vagy fajlagosan (/db) haladják meg az egyéniket. Később persze kiderül, hogy mindkét szóban forgó szempont alapján, igaz ott már a H4 számozás alatt található ez az állítás. Több helyen említi az önkéntes munka 612,5 Ft/óra rendelet szerinti értékét, amelyet így akár kissé ironikus értelemben is fel lehetne fogni, bár ezt közvetlenül nem mondja ki. Az igényes megjelenés, az ábrák és képek szemléletessége és jó illeszkedése (formai és tartalmi szempontból egyaránt) a szövegkörnyezethez, átlagon felüli külalakot eredményezett."

 

 

"A természeti katasztrófák számának és az okozott károk nagyságának növekedése okozta katasztrófavédelmi kihívások hatékony kezelése nem nélkülözheti a korábbi katasztrófahelyzetek bekövetkezéséből és kezeléséből levonható tanulságok felhasználását. Ennek egyik figyelemre méltó összetevőjeként fordul a Szerző – a 2013. évi dunai áradás vonatkozó és hozzáférhető adatainak elemzésén keresztül – a katasztrófahelyzetek bekövetkezése nyomán fellépő altruizmus és társadalmi összefogás elméleti értelmezési lehetőségeinek és gyakorlati tapasztalatainak kifejezetten fontos és izgalmas problémaköréhez. A dolgozat első felében – a kapcsolódó fogalmak rövid áttekintését követően – korrekt és érdekes áttekintést kapunk az altruizmus (neoklasszikus) közgazdaságtani és más társadalomtudományok által adott értelmezési lehetőségeiről, második felében pedig a 2013-as dunai áradás nyomán tapasztalható társadalmi összefogás gyakorlati tapasztalatairól. Összességében a dolgozat egy vitathatatlanul fontos problémakör korrekt és színvonalas, számos ponton a Szerző személyes tapasztalatait is integráló feldolgozása."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr947045405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása