Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Kérdések az életemből...

betax 2010.05.11. 18:53

A fotoszintetizáló algák hatására hogyan változik az élővíz pH értéke? Mindig elfelejtem. Vagy miért adnak egy 800$-os ZIC-HILIC kolonnához egy max 5$-os usb egeret ajándékba? Különben is, mi a fenének kell ennyit cseszekedni egy jegyzőkönyvvel, mint amennyit pl. a potenciometriáról készülttel várnak el tőlünk? Miért sűrűsödik össze minden egy hétre, és hogyan viselje el az ember az érzést, hogy hülye, amikor egyfolytában ezt éreztetik vele? :)

Najó, hogy legyen egy kis pozitívság, a keddi tantárgyaim sikeresen teljesítettem (lekopog), egyet letudtam már korábban, kettőt ma, és a térinformatika prezentáció is egész jól ment (ahhoz képest, hogy egy olyan programot kellett ismertetnem, amit valószínű soha nem fogok élőben látni)...

A molinót pedig mindig elfelejtem megrendelni, és Izrael felkészült egy Irán elleni háborúra, mondják Teheránban, miközben a Forradalmi Gárda egy igen jelentős gyakorlatot hajtott végre a közelmúltban. Vannak akik aggodalommal figyelik mindezt és egy esetleges fegyveres összetűzéstől tartanak. Más elemzők, így az Irán-szakértő N. Rózsa Erzsébet szerint valószínű, csak a muzulmán országgal szembeni bizalmatlan légkör az oka a sajtófigyelemnek. "...ha bármelyik másik, tengerparti ország rendezne hasonló hadgyakorlatot, az még csak bele sem kerülne a hírekbe" - mondja, de később újságírói kérdésre hozzáteszi, a Perzsa-öbölben tartott hadgyakorlat valóban lehetett egyfajta elrettentő célú erődemonstráció. (Persze melyik gyakorlaté nem? Mindegyikbe bele lehet magyarázni, pl. a tavalyi Bevetés Irány 2009 hadgyakorlat alatt a folyami átkelés ált a középpontban, amelyre a szlovák politikusok azonnal ugrottak, holott a magyar-szlovák katonai kapcsolatok elég erősek...).

Egy szó mint száz, most értem haza zhról és a fáradtság olyan szintjén vagyok, amelyen dől belőlem a hülyeség.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr281993107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'c 2010.05.12. 18:34:11

Sztem is csak a sajtónak emgy az egész majomkodás, Izrael és az USA se olyan hülye, h megtámadjon egy majdnem 70 millió lakosú, hegyvidékkel bőven tagolt (az Afganisztánban is elég gondot okoz a US militarynak) jól felfegyverzett és fanatikus országot. Még Bush sem merte, pedig az ő politikája igazi ötvözete volt az arroganciának és tudatlanságnak, ami nem szerencsés párosítás.

Szerény személyem amúgy nem kedveli kifejezetten a jelenlegi iráni vezetést sem. A bahá'íok és ellenzékiek ellen zajló koncepciós perek, jogfosztások, kivégzések és az atomprogram nem tette őket népszerűvé a szememben. Ezek ellen a dolgok ellen az összefogás és a nyilvánosság ereje segíthet leginkább, főleg azért, mert a gazdasági szankciók nem valami hatásosak úgy, h az oroszok és a kínaqiak rendre megszegik vagy amegakadáylozzák.
süti beállítások módosítása