Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Tényleg...

betax 2010.03.18. 12:07

tavaszodik. : ) Vidáman süt a nap, és csak úgy lobog az ember haja kibontva. Az egyetemi kert felett a danka sirályok szép íveket írnak le az égen, a cinkék nyitnikéket énekelnek, a rigók már kukacokat falatoznak a varjúfélék pedig párokba állnak. Órára menet megálltam 10 percre az R épület tövében - innen egyszerre hat madárfaj életébe láthat bele az ember. A sirályok a magasban, rigók a borostyán között, cinkék a cserjéken, fent az ágakon dolmányos és vetésivarjak, egy másik fa tetején egy szarkapár. Gyönyörű délelőtt van.

A dolmányos varjak szégyenlősek. Észrevették, hogy figyelem őket, és csak félve csíptek egy-egy ágat a fáról, szépen lassan, nehogy észrevegyem, mit csinálnak. De aztán csak felszálltak, csőrükben apró gallyakkal. Fészket építenek. Következő körük alkalmával utánuk ment tekintetem is - kedvenc egyetemi fámra fészkelnek. A naaagy örökzöld lombjában építenek menedéket tojásaiknak, ott a D épület előtt a reaktornál. Megjegyzem. Figyelni fogok rájuk.

Most viszont... vár az Európai Unió környezetpolitikája...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr861849393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akvyr 2010.03.21. 08:53:24

Jelentem a tojásokat megettem :)
Egyébként tényleg gyönyörű idő volt, alig bírtam betelni vele, kár, hogy kihasználni sem nagyon tudtam :/

betax 2010.03.21. 08:55:14

Finomak voltak? :0
süti beállítások módosítása