A hétvégén az analkém okozta stressz levezetése céljából főztem-sütöttem néhány finomságot. Tegnap húslevest és currys csirkét, pénteken gyümölcslevest, ma pedig pörköltet sikerült elkészítenem. Utóbbi a családban nagy sikert aratott.
Igazából nem bonyolult, egy lila és egy vöröshagymát felaprózva olajon pirítottam, közben felkockáztam egy fél pulykamellet, amikor már szép volt a hagyma, rádobtam a husit. Miután leveteresztett hagytam főni, nagy részét a lének elforraltam, közben szórtam rá egy-két csipet oregánót, borsikafüvet, sáfrányt, kakukkfüvet, őrölt kurkumát és másfél kiskanál sót. Folyamatos keverés mellett kicsit hagytam, hogy extrahálódjanak a füvek, majd meghintettem egy kiskanál őrölt csemege és egy negyednyi őrölt édes csípős paprikával. Gyorsan elkevertem, és felöntöttem korábban felforralt (még forró) vízzel úgy, hogy épp ne lepje el a husit. Lefedtem, néha megkavartam, de már a villanytűzhelyt elzárva rotyogott magában...
Nem éppen a megszokott magyaros pörkölt lett, de szerintem nagyon jól sikerült. :) Nevét a felhasznált fűszerek alapján kapta.