Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Boszorkány pörkölt

betax 2010.05.02. 13:29

A hétvégén az analkém okozta stressz levezetése céljából főztem-sütöttem néhány finomságot. Tegnap húslevest és currys csirkét, pénteken gyümölcslevest, ma pedig pörköltet sikerült elkészítenem. Utóbbi a családban nagy sikert aratott.

Igazából nem bonyolult, egy lila és egy vöröshagymát felaprózva olajon pirítottam, közben felkockáztam egy fél pulykamellet, amikor már szép volt a hagyma, rádobtam a husit. Miután leveteresztett hagytam főni, nagy részét a lének elforraltam, közben szórtam rá egy-két csipet oregánót, borsikafüvet, sáfrányt, kakukkfüvet, őrölt kurkumát és másfél kiskanál sót. Folyamatos keverés mellett kicsit hagytam, hogy extrahálódjanak a füvek, majd meghintettem egy kiskanál őrölt csemege és egy negyednyi őrölt édes csípős paprikával. Gyorsan elkevertem, és felöntöttem korábban felforralt (még forró) vízzel úgy, hogy épp ne lepje el a husit. Lefedtem, néha megkavartam, de már a villanytűzhelyt elzárva rotyogott magában...

Nem éppen a megszokott magyaros pörkölt lett, de szerintem nagyon jól sikerült. :) Nevét a felhasznált fűszerek alapján kapta.

Címkék: pörkölt recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr241968451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása