Csirip

Köd Rákospalotán

Molnár András: Köd Rákospalotán (Képeslap/Magány)

közösség...

Levegőminőség Bp-n

Budapest légszennyezettsége

A határértéket legjobban megközelítő/meghaladó szennyező aránya az egészségügyi határérték százalékában

: )

Soldier

Diaz

Olajisten

omikk-olvasó

Nincs megjeleníthető elem

Luke Skywalker nincs is olyan távol.

betax 2010.08.08. 01:14

Berlin csilli-villi arcának közepén, a Potsdamer Platz és a Brandenburgi kapu között van egy fehér épület. Nehéz nem észrevenni: futurisztikus formája még a modern épületek közül is kitűnik. Az Otto Bock egészségügyi eszközöket fejlesztő K+F vállalat épülete ez, melyben egy interaktív, állandó kiállítás is helyet kapott. Az épület már önmagában is figyelmet érdemel: a kiállítás megálmodói azonban nem követték el azt a hibát, hogy a tárlatnak otthont adó létesítmény a látogatók figyelmét teljesen lekötné. A Gnädinger tervezőiroda épülete több értelemben is organikus: épitészetileg, hiszen számtalan formát a természettől kölcsönöz, funkcióban, mert együtt él a kiállítással. Ráadásul célja az emberi test kutatásának bemutatása.

Bent egy olyan kiállítást találunk, amely egyfelől felhívja a figyelmet a fogyatékkal és testi hiányossággal élők helyzetére, másrészről tanít az emberi test működéséről is. Mindezt teszi azért, hogy bemutassa a tulajdonos vállalat (Otto Bock) futurisztikus, sci-fi filmbe illő fejlesztéseit. A Sience Center - Medizintechnik Berlin kiállítása korántsem unalmas: az épület szerves részét képző érintőképernyős, falba ágyazott számítógépeken vicces, izgalmas, érdekes dolgokat művelhet a látogató. Kezdve attól, hogy a tablókat-vitrineket interaktivizálták, tehát a látogató önmaga lapozhat és nyithat meg számára izgalmasabb témákat, egészen a teljes testet megmozgató játékokig találkozhatunk kretaív és innovatív ötletekkel és megoldásokkal. Például egy szimulátoron kipróbálhatjuk, milyen tolókocsival közlekedni vagy csípőficammal élni, de játékos módon ismerhetjük meg a természetes és a mechanikus kéz működését, vagy az egyensúlyzavarral kapcsolatos problémákat. Megismerhetjük ugyanakkor a hi-tech protézisek működését, láthatunk csúcssportolót, aki műlábbal jobban fut, mint korábban, robotkezes embert, akiből egy-két év múlva igazi Luke Skywalker lehet...

A ház a legkönnyebben a Potsdammer Platzról közelíthető meg, 4 perc sétával a Brandenburgi Kapu irányába. Eltéveszteni nem lehet, látogatható minden nap 18 óráig, a belépés ingyenes.

 

Címkék: berlin múzeum látnivalók potsdamer platz medizintechnik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://betax.blog.hu/api/trackback/id/tr1002206566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása